1 nyers sertéscsülök (kb. 1,5 kg)
· 30 dkg vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 2 paradicsom, 1 paprika
· 2 evőkanál Édes Anna paprikakrém
· só, bors, morzsolt majoránna, őrölt kömény
· kb. 1,5 csapott evőkanál pirospaprika
· olaj vagy zsír
A csülköt alaposan megmossuk, a bőréről lekapargatjuk az esetlegesen ottmaradt szőröket….. majd a húst a bőrével együtt 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
A csontot sem dobjuk ki, azt is beletesszük a főzőlébe. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és egy-két evőkanál zsíron nagyon lassú tűzön megpároljuk. Sokszor kell kevergeti, mert hajlamos hamar leégni, megpirulni és akkor kesernyés lesz. Akkor jó, ha már szép átlátszó, üveges, állaga hasonlít a hagymalekváréhoz.
Ekkor beledobtam három gerezd zúzott fokhagymát, jól átkevertem, megszórtam kb. 1 csapott kiskanál majoránnával, háromcsipetnyi őrölt köménnyel, majd beletettem a felkockázott csülköt.
Magas hőfokon folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítottam.
Megszórtam a pirospaprikával, hozzáadtam a félbevágott paprikát, negyedelt paradicsomokat, két evőkanál Édes Annát és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
Lefedve takarékon puhára főztem.
Az esetlegesen elpárolgott vizet menet közben pótolhatjuk, de nekem most nem kellett.
A végén jó sűrű szaftja lett, az utolsó 20 percben még a fedőt is levettem, hogy hamarabb párologjon el a még felesleges víz.
Amikor a hús már omlós, szükség szerint utána ízesíthetünk sóval, borssal.
Főtt burgonyával, házilag készült savanyúsággal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.