1 nagyobb és egy kisebb nyers sertéscsülök
1 kg tisztított sárga krumpli
5 db nagy vöröshagyma
5 dkg füstölt házi szalonna
1 ek zsír (mangalica)
10 szem fekete bors
6 gerezd fokhagyma kettévágva
5 db babérlevél
frissen őrölt bors
só
majoranna
petrezselyem
A csülköt kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük, sóval, egész borssal, 3 babérlevéllel és a fokhagyma felével. 1 órát főzzük.
Ezalatt meghámozzuk a hagymát és a krumplit, 4 felé cikkekre vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, majd egy nagy tepsibe lefektetjük, rátesszük a zsírt.
A csülköt lecsepegtetjük, sóval, frissen őrölt borssal, majorannával bedörzsöljük, köré tesszük a krumplit és a hagymát. Rádobáljuk a maradék fokhagymát, babérlevelet, majd az egészet még egyszer sózzuk, borsozzuk.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. 10 percenként a pecsenyelével locsolgassuk, óvatosan forgassuk meg a hagymát és a krumplit egy szűrőkanállal. 50 percet sütjük. 5 percre grillre kapcsolva rápirítunk. Végén hintsük meg aprított petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.