Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Csülök Pékné módra füstölt szalonnával

felvitel dátuma: 2013-04-29 14:47:24       mai nézettség: 1       nézettség: 3058
részletes recept
Csülök Pékné módra füstölt szalonnával
Hozzávalók 1 személyre:

1 nagyobb és egy kisebb nyers sertéscsülök
1 kg tisztított sárga krumpli
5 db nagy vöröshagyma
5 dkg füstölt házi szalonna
1 ek zsír (mangalica)
10 szem fekete bors
6 gerezd fokhagyma kettévágva
5 db babérlevél
frissen őrölt bors

majoranna
petrezselyem

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

A csülköt kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük, sóval, egész borssal, 3 babérlevéllel és a fokhagyma felével. 1 órát főzzük.
Ezalatt meghámozzuk a hagymát és a krumplit, 4 felé cikkekre vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, majd egy nagy tepsibe lefektetjük, rátesszük a zsírt.
A csülköt lecsepegtetjük, sóval, frissen őrölt borssal, majorannával bedörzsöljük, köré tesszük a krumplit és a hagymát. Rádobáljuk a maradék fokhagymát, babérlevelet, majd az egészet még egyszer sózzuk, borsozzuk.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. 10 percenként a pecsenyelével locsolgassuk, óvatosan forgassuk meg a hagymát és a krumplit egy szűrőkanállal. 50 percet sütjük. 5 percre grillre kapcsolva rápirítunk. Végén hintsük meg aprított petrezselyemmel.

Szakács: Lin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*