Hozzávalók:
1 nagyobb hátsó sertéscsülök
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3-4 db babérlevél
10-15 szem egész bors
só
ételízesítő
A sütéshez:
1 kg burgonya
3 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
majoránna
pirospaprika
petrezselyem zöld
olaj vagy zsír
Előkészítés:A csülköt megmossuk, beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a sót, borsot, babérleveleket, félbevágott hagymát, fokhagymagerezdeket és lefedve lassú tűzön puhára főzzük. . A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát negyedekbe a burgonyát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a zsiradékkal,pirospaprikával, köménnyel,majoránnával és a petrezselyemmel. A köretet a csülök mellé rendezzük,rátesszük a negyedekre vágott hagymát és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.