Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Csülök Pékné (Csibrákné )módra

felvitel dátuma: 2014-03-02 15:29:01       mai nézettség: 1       nézettség: 3594
részletes recept
Csülök Pékné (Csibrákné )módra
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
Egy nagyobb sertés  csülök kb 2,5 kg
1,5 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
2 tk só
1 tk bors
3 evők zsír
1 dl sör
Rakhatunk rá sülthús fűszert is ,de elhagyható

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 150 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A csülköt kisebb  darabokra vágom, hogy a tepsibe helyezzem én erre a öreg 25 éves kacsasütőmet használom .  Ezután besózom, borsozom és 3 gerezd péppé nyomott fokhagymával bekenegetem. Állni hagyom félórát,hogy az ízeket átvegye.

Ezután beleteszem a tepsibe, bőrével lefelé, melléteszem a zsírt, öntök hozzá 1 dl vizet, lefedem, és a 180 fokos sütőbe teszem. Addig sütöm-párolom, míg puha nem lesz. Ez kb. 1,5-2 óra. (Ha nincs fedeles tepsi, alufóliával is lefedhető, ekkor néha rá kell nézni és esetleg kevés vizet önteni  alá, ha szükséges.) Közben egyszer megfordítom a húsokat.

Míg sül, a krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A vöröshagymákat felkarikázom. Ha már puha a csülök, de van még egy kis leve is, akkor alá teszem a krumplit, vöröshagymát, és teszek még néhány gerezd fokhagymát is közé ha kívánja picit besózom .  Ismét ráteszem a fedőt és sütöm még fél órát .

Ezután a fedőt leveszem, hagyom elsülni a plusz levet  a csülök bőrét sörrel meglocsolom, és még kb. 30 perc alatt pirosra pirítom. Közben egyszer-kétszer még megkenegetem a csülökbőrt.
Saját készítésű savanyúsággal tálalom.

a fűszer

 www.toldifuszer.hu

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*