Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Csülkös pörkölt kapros, totu túrós nokedlivel

felvitel dátuma: 2021-08-31 16:39:24       mai nézettség: 2       nézettség: 197
részletes recept
Csülkös pörkölt kapros, totu túrós nokedlivel
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg lapocka
  • 60 dkg hátsó csülök
  • 25 dkg füstölt comb v sonka
  • 3 fej hagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint boróka bogyó
  • 50 dkg totu túró
  • 30 dkg liszt
  • 8 evőkanál búzadara
  • 5 db tojás
  • 1 csomag szárított kaporlevél
  • ízlés szerint só
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A hagymát a zsíron megdinsztelem, majd rádobom a felkockázott húsokat, fűszerezem és annyi lével engedem fel, hogy ellepje. Figyelni kell, hogy ne égjen oda és mindig pótolni kell a vizet, de csak annyira, hogy sűrű maradjon a pörkölt, puhábá, de inkább omlóssá főzöm. Közben elkészítem a nokedli tésztát a totu túróból, lisztből, búzadarából és a tojásokból és persze annyi vízzel, hogy közepesen lágy nokedli tésztát kapjak. Sózom, a nyers tésztába kaporlevelet is teszek, amitől nagyon különleges ízt kap. Forró, lobogó sós vízben kiszaggatom a nokedlit és a megpuhult pörivel tálalom. Jó étvágyat Nektek! 

https://www.facebook.com/groups/fogyjkonnyedeneshatekonyan

Szakács: Edit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*