Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Csülkös pacal pörkölt

felvitel dátuma: 2011-12-30 14:10:26       mai nézettség: 1       nézettség: 4666
részletes recept
Csülkös pacal pörkölt
Hozzávalók 8 személyre:

1 kg konyhakész pacal

1 kisebb egész csülök

3-4 nagyfej hagyma

2 paradicsom

2 paprika

bors

pirospaprika

majoranna

pirosarany vagy erős pista

pörkölt alap fűszerkeverék vagy gulyáskrém

1 dl olaj

1 üveg százar vörösbor

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 300 perc
Elkészítés:

A hagymát olajon megpiritjuk, majd hozzá adjuk az összeturmixolt paprikát és paradicsomot.

Rövid párolás után hozzá adjuk  a konyhakész pacalt és a felkockázott csülköt.

Hozzá adjuk a fűszereket  és felöntjük vizzel, hogy ellepje a húst.

Lassú tűzön kb. 4 óra után hozzá adjuk a vörösbort, majd készre főzzük ami még kb 1 óra.

Főzés közben pótoljuk az elpárolgó víz mennyiségét.

A vörösbor kinyítását követően természetessen egy pohárral megkóstoljuk annak minőségét. Ne hogy romlott legyen és ezzel elrontanánk az ételt. :-))

 

 

 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 nagy janos 2011 december 30

Az utolsó mondatod tetszett a legjobban, az ellenörzés mindenképpen fontos tényező. A recept is jó természetesen.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*