Finom..
30 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 kisdoboz tejföl
1 csipet só
1 ek. eritrit/cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
Olaj a sütéshez
Porított eritrit/porcukor a szóráshoz
Lekvár/nálam saját készítésű mórabóra lekvár/
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük,nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
Ha szükséges lisztet adhatunk hozzá.
Kissé elnyújtjuk,csíkokra vágjuk,majd a csíkokat kinyújtjuk,megfelelő méretűre vágjuk, mindegyik csíkot a végeinél kissé bevágjuk, majd a végeket áthúzzuk a nyíláson.
A nyújtáshoz használhatunk tésztanyújtó gépet is.
Felhevített olajban aranyszínűre sütjük.
Tetszés szerint édesítővel/cukorral,lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját családi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.