Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 6 dkg. margarin, felolvasztva, 2 dl. tejföl, pici só, 1kávéskanál cukor,1 kávéskanál sütőpor, 1 mokkáskanál szalakáli, 1 evőkanál rum, 1 kávéskanál ecet,
Elkészítés: A margarint és a tojás sárgákat teszem először a kenyérsütőbe, és elindítom a keverő programot. Apránként minden hozzávalót beleteszek, és jó kikevertetem a géppel. Ha kell még kevés tejet öntök hozzá, hogy ne legyen kemény a tészta. 20 percig pihentetem, és lisztezett deszkára öntöm, majd 3 mm. vékonyra nyújtom. Rombusz alakra vágom, majd formákká alakítom. Forro olajban mindkét felét szép pirosra sütöm.Még forrón vaniliás cukros porcukorba forgatom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.