Nekem nagyon tetszik!Hétvégén kipróbálom.Köszi!
- 30 dkg füstölt hús
- 30 dkg nyers sertéshús
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 tojás
- 1 cs leveszöldség
- 12,5 dkg rizs
- 20 dkg gomba
- 0,5 l savanyú káposztalé
- só, bors, tárkony, zöldpetrezselyem
- tálaláshoz tejföl
Zöldséget megtisztítom, főzésre előkészítem. A húsokat és a zöldséget együtt belerakom egy 5 l-es, 24 cm-es AMC edénybe, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, fűszerezem, lezárom a gyorsfőzőfedővel. (A hozzávalókból ekkor csak a darált hús, a tojások, a rizs és a káposztalé marad ki.)
A Navigeniót automata főzésre állítom (A jelzés), az audiothermet 16 perces automata főzésre programozom. Ráteszem a gyorsfőzőfedő visiothermjére, inicializálom és turbo fokozatra állítom.
Közben a darálthúst összekeverem a rizzsel, a tojásokkal, fűszerezem és apró, diónyi gombócokat formálok belőlük. Mire elkészülök a leves is megfőtt.
A kész levest leszüröm, annyit kiveszek belőle, amennyiben a húsgombócokat ki tudom főzni. Lassan, fedő alatt kifőzöm őket.
A húst és a zöldséget darabolom, visszateszem a levesbe - a gombócokkal együtt jó sűrű lesz.
Hozzáadom a savanyú káposzta levét és tejfölre szedve tálalom.
Nagyon finom, tartalmas egytálétel. A főtthúsokat nem is lehet mindet visszarakni bele, annyira sűrű.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.