Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Csontleves tésztával

felvitel dátuma: 2011-02-07 19:44:31       mai nézettség: 1       nézettség: 4073
részletes recept
Csontleves tésztával
Hozzávalók 4 személyre:
marhahús csont:100 dkg
sárgarépa:: 40 dkg
fehér répa: 30 dkg
hagyma: 2 fej
fokhagyma: 1 fej
zeller gumó: 1 db.
karalábé: 1 db
burgonya: 2 db
só: ízlés szerint
szemes bors: csipetnyi
petrezselyem zöld: 1 csomag
ételízesítő: ízlés szerint
metélt tészta: 30 dkg
olivaolaj: 1 evőkanál
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:
Hidegen felrakjuk a csontot a vízben főni, ha felforrt lehabozzuk, bezöldségezzük, fűszerezzük
Lassú tűzön főzzük amig a hús nem lesz puha.
Leszürjük a csontot és a zöldséget.
A csontlébe tesszük a metélt tésztát, és megfőzzük.
Leszűrjük a tésztát, és egy nagyon kicsi olivaolajban megfürdetjük metélt tésztát. ( ez azért kell, mert nem áll össze a főtt tészte ) 
A csontlét tálaljuk, majd külön edénybe a zöldséget, a metélt tésztát, és a csontot.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*