Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Csontleves grízgaluskával

felvitel dátuma: 2011-02-07 19:22:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2916
részletes recept
Csontleves grízgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
marha lábszárcsont: 1 kg
vegyes zöldség (gyökér, répa, zeller gumó, vöröshagyma, fokhagyma): 0.40 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: csipetnyi
fűszerkeverék: ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:
A csontot 10 cm-es darabokra fűrésszel feldaraboljuk ( ezt érdemes még a hentessel elvégeztetni )
Vízbe tesszük a megmosott marha lábszárcsontot, és beletesszük a zöldséget, majd lassú tűzön főzzük 1,5 órán keresztül.
Ha ez megvan megszűrjük a levet.
A dara galuskát evőkanállal szaggatjuk a levesbe, és főzzük 10 percig.
Ügyelni kell arra, hogy a galuska ne legyen sem lágy, sem kemény főzés előtt. A galuska akkor főtt meg, ha villával könnyen átlehet szúrni.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*