70 dkg velőscsont
1 fej vöröshagyma megtisztitva
2 gerezd fokhagyma megtisztitva
2 babérlevél
6 szem egész feketebors
kis csokor zöldségzöldje
1 szál zölséggyökér megtiszitva és felébe vágva
4 db sárgarépa megtisztitva és 4 felé vágva
1 sárgapaprika csuma nélkül
fél kiló karfiol rózsára szedve
1 evőkanál vegeta
1/4 mokkáskanál kurkuma
1 kisebb karalábé fele.
3 literes fazék és másfél liter víz.
A csontot felteszem a fazékba vízzel és kurkumával, ebbeteszem a babérlevelet, borsot, majd ráhelyezem a párologtatós lábosom, és ebbe helyezem a többi hozzá valókat, majd a vegetával meghintem, és fedő alatt 30-percet főzöm, lekapcsolom a gázt és hagyom még a leves gözében párolni 15-percet.
Majd leveszem a fedőt és a pároló edényt, leszüröm a levest, s beleteszem a zödségeket.
Felforralom és cérna metéltet, v. bármilyen levestésztát főzök bele.
Én külön szokom a levestésztát főzni, egy 2 literes fazékba 1-liter víz, 1 evőkanál olaj, 2 dkg sóval.
Felforralom a vízet és két kis marék tésztát szórok bele 5-percig főzöm és fedő alatt még 2-percet hagyom, majd leszűröm és ugy tálalom külön a leves mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.