Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Könnyű » Csontleves

felvitel dátuma: 2011-07-05 20:30:15       mai nézettség: 1       nézettség: 2996
részletes recept
Csontleves
Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg velőscsont
1 fej vöröshagyma megtisztitva
2 gerezd fokhagyma megtisztitva
2 babérlevél
6 szem egész feketebors
kis csokor zöldségzöldje
1 szál zölséggyökér megtiszitva és felébe vágva
4 db sárgarépa megtisztitva és 4 felé vágva
1 sárgapaprika csuma nélkül
fél kiló karfiol rózsára szedve
1 evőkanál vegeta
1/4 mokkáskanál kurkuma
1 kisebb karalábé fele.

3 literes fazék és másfél liter víz.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

csontot felteszem a fazékba vízzel és kurkumával, ebbeteszem a babérlevelet, borsot, majd ráhelyezem a párologtatós lábosom, és ebbe helyezem a többi hozzá valókat, majd a vegetával meghintem, és fedő alatt 30-percet főzöm, lekapcsolom a gázt és hagyom még a leves gözében párolni 15-percet.
Majd leveszem a fedőt és a pároló edényt, leszüröm a levest, s beleteszem a zödségeket.
Felforralom és cérna metéltet, v. bármilyen levestésztát főzök bele.

Én külön szokom a levestésztát főzni, egy 2 literes fazékba 1-liter víz, 1 evőkanál olaj, 2 dkg sóval.

Felforralom a vízet és két kis marék tésztát szórok bele 5-percig főzöm és fedő alatt még 2-percet hagyom, majd leszűröm és ugy tálalom külön a leves mellé.

Szakács:


Film link: csontleves:http://www.Receptlap.hu Gabimami58

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*