Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Csontleves

felvitel dátuma: 2014-01-18 20:37:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2429
részletes recept
Csontleves
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs. leveszöldség

3 db velős csont

2 db kicsontozott csülök csontja

2 db csirkemell csont

 egész bors

2-3 babérlevél

4 gerezd fokhagyma

1 kisebb vöröshagyma

30 dkg cérnametélt

 

 

1 cs. petrezselyem zöld

20 dkg cérnametélt

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Bármilyen csont , ami otthon van. Én a csülköt pl. kicsontozva szoktam sütni, de a csontját elteszem levesnek. Ezért veszek csontos csirkemellet, hogy a csontja "majd lesz". A velős csont az velem jött a hentestől....

A csontokat hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, lehabozzuk és visszavesszük a lángot. Épp csak gyöngyözzön. Beletesszük a fűszereket. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket. Kb. egy óra elteltével a zöldségeket is hozzáadjuk és még bő egy órát főzzük. Közben kifőzzük a cérnatésztát. Ha a leves elkészült, leszűrjük és tálaljuk.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*