1 cs. leveszöldség
3 db velős csont
2 db kicsontozott csülök csontja
2 db csirkemell csont
só
egész bors
2-3 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
30 dkg cérnametélt
1 cs. petrezselyem zöld
20 dkg cérnametélt
Bármilyen csont jó, ami otthon van. Én a csülköt pl. kicsontozva szoktam sütni, de a csontját elteszem levesnek. Ezért veszek csontos csirkemellet, hogy a csontja "majd jó lesz". A velős csont az velem jött a hentestől....
A csontokat hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, lehabozzuk és visszavesszük a lángot. Épp csak gyöngyözzön. Beletesszük a fűszereket. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket. Kb. egy óra elteltével a zöldségeket is hozzáadjuk és még bő egy órát főzzük. Közben kifőzzük a cérnatésztát. Ha a leves elkészült, leszűrjük és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.