Csokoládétorta
Hozzávalók: 10db tojás, 15 dkg porcukor, 10 evőkanál meleg víz, 1 sütőpor, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg étcsokoládé,7 evőkanál liszt
Krém: 12 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 db tojássárgája, 5 dkg étkezési keményítő, 2,5 dl tej, 20 dkg tortabevonó, 25 dkg puha vaj,
és még csokoládéreszelék a díszítéshez
Sütőpapír a tortaformába
A tojássárgája,porcukor, és a vizet, habosra keverjük, a lisztet ,kakaót, sütőport összekeverjük és az előző masszához adjuk. A 10 dkg csokoládét vízfürdő felet megolvasztjuk és a kikevert masszához adjuk óvatosan kevergetve. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verni és ezt is hozzáadni. Ebből három lapot kell sütni 180 fokon és 24 cm tortaformába.
Krém: porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, keményítőt, és a tejet gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Hideg vízfürdőbe alapos kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a tojáskrémet és a tortabevonót kanalanként hozzáadjuk. Majd a három lapot megtöltjük,úgy ,hogy a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd csokoládéreszelékkel díszíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.