Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Könnyű » Csokoládés, vaníliás málnalekvár

felvitel dátuma: 2012-06-19 18:49:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2942
részletes recept
Csokoládés, vaníliás málnalekvár
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1,3 kg málna
  • 1,5 csomag Dr. Oetker 4:1-ben lekvárzselésítő
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 citrom leve (el is hagyható)
  • 100 gr. minimum 74%-os minőségi étcsokoládé (tortabevonó nem !)
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A málnát beleöntjük a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe és a Mesterfogás Krumplinyomóval kissé összenyomjuk. Az összenyomott málnához keverjük a cukrot és a zselésítőt.

Feltesszük a tűzhelyre és a legmagasabb fokozaton felforraljuk. Amikor elkezd forrni a lekvár, beletesszük az időközben összetördelt csokoládét.

Forrástól számítva 10 percig továbbra is a legmagasabb fokozaton főzzük.

A Mesterfogás Keverőkanállal, aminek lyukas a közepe, állandóan kevergetjük, nehogy odakapjon a lekvárunk.

Levesszük a tűzről, belekeverjük a citrom levét és az 1 ek vanília aromát.

Forrón üvegekbe töltjük.

Az üveget azonnal jól lezárjuk, 5 percre fejre állítjuk, majd visszaforgatjuk és a csokis lekvárunkat végleges helyükre tesszük.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • 3 l-es Új Hullám Tál, amibe leszedtük a málnánkat
  • 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • Mesterfogás Krumplinyomó
  • Mesterfogás Keverőkanál
  • Konyhaművész Citromfacsaró
  • Mesterfogás Merőkanál
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 június 19

Marcsika, ez nagyon jól hangzik, mentettem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*