Nagyon guszta, mentettem!
Hozzávaló: 4 db. tojás, fél margarin, 30 dkg. porcukor, 20 dkg. liszt, 5 dkg. darált dió, fél cs. sütőpor, 2 dl. tejföl, 1 cirom reszelt héja, 1 csapott teáskanál fahéj.2 evőkanál kakaó
Tetejéhez: 16 kanál porcukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg. margarin.
Elkészítés: a tojások sárgáját a margarinnal, és a cukorral kikeverjü. Hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat,és a reszelt citrom héját. Végül a tojások kemény habja következik. Sütőpapírral bélelt őzgerincsútő formába tesszük a fele masszát, / két forma kell/a másik felébe óvatosan belekeverünk 2 evőkanál kakaót, és a tészta közepére csorgatjuk/ a kép szerint/ Tűpróbáig sütjük. Deszkára borítva lehúzzuk a sütőpapírt, és hűtjük.
közben elkészítjük a csokis öntetet a tetejére: a cukroz a vízet, és a kakaót elkeverjük, és langyosítjuk. Beletesszük a margarint, nem szabad forralni, csak addig melegítjük, mig elolvad. Hűtjük kicsit, és a tészta tetejére csorgatjuk egyenletesen. Ami lefolyik, azt vissza lehet kenelazni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.