2 kg meggy
30dkg cukor(ízlés szerint )
10dkg 60%-os csokoládé
A meggyet kimagozzuk,egy kicsit kinyomkodjuk,majd saját levében feltesszük főni.
Amikor már kellően szétfőtt levesszük a tűzről,botmixerrel pépesítjük,hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot.Majd visszarakjuk a tűzre és tovább sűrítjük.
Amikor úgy érezzük,hogy már majdnem kész,beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük,míg el nem olvad.
Üvegekbe töltjük,lezárjuk,fejjel lefele állítjuk 5-6 percig majd száraz dunsztba rakjuk és hagyjuk kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.