Imádom,de csokisan még nem készítettem!Kifogom próbálni!
A tejet a vaníliás cukorral, egy lábasban feltesszük főzni.
Közben, pici sóval tojásfehérjéből kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.
Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét és kevergetve felolvasztjuk.
Félre húzzuk a lábast.
A tojás sárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet.
Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk.
Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük.
Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártej alapot, rátesszük a fehér habgaluskákat.
Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés:Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.
Nagyobb adag, például 2 l tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni, egyedül a cukorból elég 15 dkg.
Imádom,de csokisan még nem készítettem!Kifogom próbálni!
Nagyon szeretem a madartejet csokival meg nem csinaltam de ki probalom , bisztos finom . Koszonjuk a finom receptet.
Ezt a régi receptet kakaóval tanultam. És a hab egészben volt a tetején. Úgy is nagyon finom volt. A csokit már én "csempésztem" bele. :) A madártej alap a receptem alapján nem híg, eléggé sűrű lesz. Remélem ízleni fog így is.
Nagyon jól hangzik,habár még én sem csináltam csokis formában.
Nagyon guszta ez a csokis madártej! Látványra hasonlít a tejszínhabos csokis pudingra, de ízében mégis más! :)))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.