Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csokoládés madártej 2.

felvitel dátuma: 2011-05-02 19:43:18       mai nézettség: 2       nézettség: 3049
részletes recept
Csokoládés madártej 2.
Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő/liszt
Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral, egy lábasban feltesszük főzni.
Közben, pici sóval tojásfehérjéből kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.

Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét és kevergetve felolvasztjuk.
Félre húzzuk a lábast.

A tojás sárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet.
Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk.
Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük.

Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártej alapot, rátesszük a fehér habgaluskákat.
Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk. 

Megjegyzés:Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.
Nagyobb adag, például 2 l tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni, egyedül a cukorból elég 15 dkg.

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ükös Györgyné 2011 május 2

Imádom,de csokisan még nem készítettem!Kifogom próbálni!

0/10 Godri Sarolta 2011 május 2

Nagyon szeretem a madartejet csokival meg nem csinaltam de ki probalom , bisztos finom . Koszonjuk a finom receptet.

0/10 Zia50 2011 május 2

Ezt a régi receptet kakaóval tanultam. És a hab egészben volt a tetején. Úgy is nagyon finom volt. A csokit már én "csempésztem" bele. :) A madártej alap a receptem alapján nem híg, eléggé sűrű lesz. Remélem ízleni fog így is.

10/10 Lakatos Gyöngyi Éva 2012 január 25

Nagyon jól hangzik,habár még én sem csináltam csokis formában.

0/10 SkAndi 2012 április 18

Nagyon guszta ez a csokis madártej! Látványra hasonlít a tejszínhabos csokis pudingra, de ízében mégis más! :)))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*