Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Csokoládés madártej

felvitel dátuma: 2011-03-20 09:32:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3283
részletes recept
Csokoládés madártej
Hozzávalók 4 személyre:

 

 
1 l tej
7 db tojás
1 tábla jó minőségű csokoládé
2 cs vaníliás cukor
cukor
2 ek csokoládés pudingpor
mazsola
rum
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

 

 
8 dl tejet feltenni melegedni, 1 cs vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választani, majd a fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verni.
Ezután a tejben kifőzni a kanállal beleszaggatott habot. Lecsepegtetni és egy tálba tenni.
 
 
A mazsolát beáztatni a rumba. A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni. A csokoládét mikróban felmelegíteni, és a cukros tojássárgájához keverni. Keverés közben pici tejet önteni hozzá. Végül hozzákeverni a pudingport, és maradék tejet is.
 
 
A tejbe beleönteni a rumos mazsolát, és felforralni. Ha már kezd forrni, állandó keverés mellett hozzáadni a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzni, majd a kifőzött hab tetejére csorgatni.

Hagyni hűlni, majd langyosan tálalni.

Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*