A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
22 cm átmérőjű tortaforma
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzádolgozzuk az átszitált sütőporos, tejporos, vaníliás cukros lisztet, majd a végén az olajt (nem géppel dolgozom, ezt biztonsági okból keverem a végén bele).
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt (vajazott-lisztezett) tortaformában, kb. 170-180 fokon sütjük 20 percig.
Amíg a tészta sül készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből, a kakaóból és a tejből készítsünk pudingot, és sűrítsük be.
A tojások fehérjébőlpici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. Összekeverjük a még forró pudinggal és a tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon 10 – 15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínt rásimítjuk a krémre – egy éjszakára hűtőbe tesszük –, majd reszelt étcsokoládéval, csoki golyókkal, gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzés: Ünnepi alkalomra is készíthető, díszítés: ízlés szerint.
(Saját variáció, hasonló jellegű, mint az Amerikai krémesem: http://www.receptlap.hu/recept/amerikai_kremes__12_db_1977
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.