Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csokoládés krémes - 9 db

felvitel dátuma: 2011-11-02 18:35:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2810
részletes recept
Csokoládés krémes - 9 db
Hozzávalók 3 személyre:

300 g mirelit leveles tészta

Krémhez:

  • 6,5 dl víz
  • 7-8 dkg porcukor
  • 2 db csokoládés puding (főzős)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 3 db tojásfehérje
  • 4-5 dkg kristálycukor
  • pici

Tetejére: porcukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

tepsi/tál méret 17*24 cm

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kinyújtjuk 36x26 cm méretűre (egyszerre, egy lapban sütjük). Sütőlemezre tesszük, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon világos színűre sütjük. Langyosan kettévágjuk méretre (keresztben).

A krémhez a 5 dl vizet a porcukorral felfőzünk. A pudingot a kakaóval 1,5 dl vízben csomómentesre keverjük, beleöntjük a porcukros vízbe, besűrítjük.
Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, a kristálycukrot adagolva hozzá. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a habot, majd kb. 3 percre visszatesszük a tűzre (nem forraljuk), közben simára kavarjuk.

Összeállítás: A tepsit/tálat kibéleljük alufóliával, beletesszük az egyik tésztalapot. A forró pudingot ráöntjük, elsimítjuk.
A másik tésztalapot 3 x 3 = 9 db kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral, és a pudingra sorakoztatjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egyenesre igazítjuk, és a kockák mentén szeleteljük.

( Franciakrémes/krémes recept csokoládés változata, „mini” adagban.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Timcsi 2011 november 2

Nagyon jó kis recept, mentem is rögtön:-)

0/10 kautz1009 2011 november 3

Szuper!Kipróbálom,nagyon jól néz ki!Mentve!Köszi

0/10 Renata1990 2011 november 3

a rendes krémest szoktam csinálni meg a francia krémest is!!!de ez szuper!!!sőt még csokit reszelni esetleg a krémbe vagy olvasztani sztem az sem rontja el!!gratulálok a recepthez:))

0/10 Zia50 2011 november 3

Köszönöm! Valóban lehet csokit tenni a krémbe, akár reszelve, bár olvasztva finomabb. - Sőt, étcsokoládés pudinggal még intenzívebb! - Csak SOS készítés miatt nem került bele. :-)

0/10 Renata1990 2011 november 8

csoki nélkül is tökéletes volt!!!mivel nyomoztam h ki az a zia és mondták nagy sokára hogy ki vagy!:))hát ide írok hogy nagyszerű a recept:)dupla krémmel csináltam hát finomabb mint a vaníliás:)))van is fent képem róla:))gratulálok hozzá:)

0/10 Zia50 2011 november 8

Nagyon köszönöm! Tényleg lehet variálni, a tészta is elbírja a dupla adagot. Örülök, hogy elkészítetted a saját ízlésetek szerint és finom lett. :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*