Nagyon jó kis recept, mentem is rögtön:-)
300 g mirelit leveles tészta
Krémhez:
Tetejére: porcukor
tepsi/tál méret 17*24 cm
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kinyújtjuk 36x26 cm méretűre (egyszerre, egy lapban sütjük). Sütőlemezre tesszük, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon világos színűre sütjük. Langyosan kettévágjuk méretre (keresztben).
A krémhez a 5 dl vizet a porcukorral felfőzünk. A pudingot a kakaóval 1,5 dl vízben csomómentesre keverjük, beleöntjük a porcukros vízbe, besűrítjük.
Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, a kristálycukrot adagolva hozzá. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a habot, majd kb. 3 percre visszatesszük a tűzre (nem forraljuk), közben simára kavarjuk.
Összeállítás: A tepsit/tálat kibéleljük alufóliával, beletesszük az egyik tésztalapot. A forró pudingot ráöntjük, elsimítjuk.
A másik tésztalapot 3 x 3 = 9 db kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral, és a pudingra sorakoztatjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egyenesre igazítjuk, és a kockák mentén szeleteljük.
( Franciakrémes/krémes recept csokoládés változata, „mini” adagban.)
Nagyon jó kis recept, mentem is rögtön:-)
Szuper!Kipróbálom,nagyon jól néz ki!Mentve!Köszi
a rendes krémest szoktam csinálni meg a francia krémest is!!!de ez szuper!!!sőt még csokit reszelni esetleg a krémbe vagy olvasztani sztem az sem rontja el!!gratulálok a recepthez:))
Köszönöm! Valóban lehet csokit tenni a krémbe, akár reszelve, bár olvasztva finomabb. - Sőt, étcsokoládés pudinggal még intenzívebb! - Csak SOS készítés miatt nem került bele. :-)
csoki nélkül is tökéletes volt!!!mivel nyomoztam h ki az a zia és mondták nagy sokára hogy ki vagy!:))hát ide írok hogy nagyszerű a recept:)dupla krémmel csináltam hát finomabb mint a vaníliás:)))van is fent képem róla:))gratulálok hozzá:)
Nagyon köszönöm! Tényleg lehet variálni, a tészta is elbírja a dupla adagot. Örülök, hogy elkészítetted a saját ízlésetek szerint és finom lett. :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.