4 kozepes méretu korte
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
1,5 tk sutopor
5 dkg kristálycukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A csokit darabokra tordeljuk és vízgoz felett megolvasztjuk. Amíg a csoki hul, meghámozzuk a kortéket, kivájjuk a magházukat és vékony cikkekre vágjuk.
Egy 24 vagy 26 cm-es piteformát kikenunk vajjal, és csinosan elrendezzuk az aljára a korteszeleteket - hiszen fordított kortetortáról lévén szó, fontos a gyumolcsok rendezettsége.
A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjuk, mehet bele a langyos csoki, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végul beledolgozzuk a sutoporos lisztet.
A korték tetejére simítjuk a csokoládés masszát.
Légkeverésen 180 fokra elomelegített sutoben, alul-felul sutoben 200 fokon sutjuk kb. 20 percig (tupróba).
Megvárjuk, míg kihul, s csak aztán tálaljuk, bár a kevert tészták esetében másnap még finomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.