Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Csokoládés körtetorta

felvitel dátuma: 2011-09-25 19:21:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2947
részletes recept
Csokoládés körtetorta
Hozzávalók 8 személyre:

2  körte

12,5 dkg cukor

3 tojás

12,5 dkg vaj

25 dkg liszt

1 sütőpor

10 dkg étcsokoládé

1,5 dl tejszín

Baracklekvár a tetejére

Csokimáz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

 

Így készül:

10 dkg étcsokoládét 1,5 dl tejszínnel gőz fölött megolvasztunk.
Meghámozunk 2-3 körtét, negyedeljük, citromlével meglocsoljuk, hűtőbe tesszük.

12,5 dkg cukrot  3 egész tojással habosra keverünk. Több részletben hozzáadunk, folyamatosan keverve, 12,5 dkg szoba hőmérsékletű vajat. Belecsorgatjuk a langyosra hűlt olvadt csokoládét.
Összeforgatjuk 25 dkg liszttel és egy csomag sütőporral.

Egy kisebb, 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, liszttel, vagy kibéleljük  sütőpapírral. Belekenjük a masszát. A tetejére rakjuk a körtéket úgy, hogy a szára felőli rész kerüljön  a közepe felé. Kissé bele is nyomkodjuk.

Előmelegített, közepesen forró, 180 fokos  sütőben 50-60 percig sütjük.

Ha kész, rácsra emeljük és megkenjük felforrósított baracklekvárral.
Amikor kihűlt hűtőbe tesszük, hogy a lekvár kissé rádermedjen.
Csokimázat öntünk rá, úgy, hogy lefolyjon az oldalára is.

Máz:   0,5 dl víz, 12 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj, kiskanál citromlé.

Én most a csokimázat kihagytam, majd télen teszek rá:)
 
Szakács: gondaanyu


Film link: www.gondaanyu.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 kerepesi 2011 szeptember 25

Tetszik, ki fogom próbálni

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*