Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Csokoládés eper torta

felvitel dátuma: 2011-06-24 11:52:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1811
részletes recept
Csokoládés eper torta
Hozzávalók 12 személyre:

26 cm tortaformához

 

20 dkg vaj

15 dkg barna cukor ( lehet fehér is )

1 csomag vaníliás cukor

4 tojás, egy csipet só

30 dkg rétes liszt

1.5 kk keserű kakópor

Töltelék

3 ek ribizkezselé

50 dkg eper, 3 dl tejszín

1 csomag hab fixáló

1 kk vaníliás cukor

2 ek porcukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

1. A vajat a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászorjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőben a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon  2-3 fokozaton 1 óráig sütjük(nekünk légkeveréses a sütőnk ott jóval kevesebb idő kell neki)

A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét a ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félre tesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tortát feldíszíthetjük vele.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*