26 cm tortaformához
20 dkg vaj
15 dkg barna cukor ( lehet fehér is )
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás, egy csipet só
30 dkg rétes liszt
1.5 kk keserű kakópor
Töltelék
3 ek ribizkezselé
50 dkg eper, 3 dl tejszín
1 csomag hab fixáló
1 kk vaníliás cukor
2 ek porcukor
1. A vajat a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászorjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőben a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon 2-3 fokozaton 1 óráig sütjük(nekünk légkeveréses a sütőnk ott jóval kevesebb idő kell neki)
A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét a ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félre tesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tortát feldíszíthetjük vele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.