- 200 gramm csokoládé feldarabolva
- 150 gramm cukor
- 4 tojás
- 30 ml rum
- 100 gramm dió darabokra törve
- 100 gramm mandula szintén darabokra törve
- 30 gramm mazsola
- 60 ml tej
- 280 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor, vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
A glazúrhoz:
- 50 gramm kakaópor
- 6-7 evőkanál meleg víz
- 200 gramm porcukor- én itt valójában kevesebbet használtam és úgyis jó lett
A tojásokat a cukorral habosra keverem. Amennyiben vaníliás cukrot használunk, azt is a cukorhoz tesszük.
A mazsolát vízbe áztatom.
A tojásba belereszelem a citromhéját, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a rumot, a tejet és a mazsolát.
Jól elkeverem, majd a maradék hozzávalókat is beledolgozom: a mandulát, a diót és a csokoládét.
Egy tepsi aljába alufóliát teszek és sütöm 200 fokon 20 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.