Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csokoládéfagylalt

felvitel dátuma: 2011-07-09 21:29:51       mai nézettség: 3       nézettség: 27069
részletes recept
Csokoládéfagylalt
Hozzávalók 3 személyre:
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 9 dkg kristálycukor (4,5 evőkanál)
  • 2,5 dkg kakaó
  • 0,7 dl tej
  • 2,5 dkg étcsokoládé
Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tejszínt felforraljuk.
A tojás sárgáját a cukorral, kakaóval, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet is. Majd a forró tejszínt apránként belekeverjük.
Vízgőz fölött besűrítjük (nem folyik le rögtön a fakanálról), majd az apróra tördelt étcsokoládét is, kevergetve elolvasztjuk benne.
Kihűtjük és hűtőbe tesszük.
A kihűlt masszát lágy habbá verjük, majd fagylaltgépben a kívánt állagra készítjük. Zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük
Díszítés tálaláskor, ízlés szerint. – 10-12 gombóc
Nagyon finom, selymesen csokis ízű. – Gyümölcsfagylaltokkal (pl. őszibarack, - szeder, - meggy) is kitűnő.

Megjegyzés: Nagyobb adaghoz a dupláját vegyük. – Fagylaltgép nélkül is készíthető, kb. 40 percenként, 3-4 alkalommal keverjük át a dobozban a masszát.

(Saját összeállítás)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Baranyai Hajnalka 2011 július 10

A recept szuper,bevált,ajánlom mindenkinek:)))))

0/10 Zia50 2011 július 11

Nagyon örülök neki, köszönöm. Nálunk sem volt ideje nagyon olvadozni.:))

0/10 {http://accs.vn|http://clonevia.com|http://taikhoa 2020 május 23

Dch v bán Nick FB có avata DV bán account facebook trng , đc đim nick fb trng l cha có thân quen , avata or tng tác. Truy cp : http://taikhoan.co

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*