A recept szuper,bevált,ajánlom mindenkinek:)))))
A tejszínt felforraljuk.
A tojás sárgáját a cukorral, kakaóval, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet is. Majd a forró tejszínt apránként belekeverjük.
Vízgőz fölött besűrítjük (nem folyik le rögtön a fakanálról), majd az apróra tördelt étcsokoládét is, kevergetve elolvasztjuk benne.
Kihűtjük és hűtőbe tesszük.
A kihűlt masszát lágy habbá verjük, majd fagylaltgépben a kívánt állagra készítjük. Zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük
Díszítés tálaláskor, ízlés szerint. – 10-12 gombóc
Nagyon finom, selymesen csokis ízű. – Gyümölcsfagylaltokkal (pl. őszibarack, - szeder, - meggy) is kitűnő.
Megjegyzés: Nagyobb adaghoz a dupláját vegyük. – Fagylaltgép nélkül is készíthető, kb. 40 percenként, 3-4 alkalommal keverjük át a dobozban a masszát.
(Saját összeállítás)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.