Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Csokoládé torta

felvitel dátuma: 2013-05-03 13:27:34       mai nézettség: 2       nézettség: 2563
részletes recept
Csokoládé torta
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:3x5db tojás, 3x5 evőkanál lszt, 3x5 evőkanál kristálycukor, 3db sütőpor, 3 x1 evőkanál kakópor

 

Krém::2db csokolásé pudingpor, 7dl tej , 2db vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt , 1 l tej , 2db margarin, 0.5kg porcukor, 3db vanília cukor, 1 ü rum vagy ,4 evőkanál kakaóaroma(0.5dl)30dkg étcsokoládé bevonó,1dl olaj , díszítéshez ki mit szeret.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tortalapokat:5db tojás, 5e.k cukor, 5e.k liszt, 1cs sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, (tortaforma mérete 36cm)Ha mind a 3 lapot kisütőtük akkor hagyjuk kihűlni.

Krém::A 2cs csokoládé pudingot meg kell főzni a 7.5dl tejben sűrűre , majd hagyni hűlni.6 e. k lisztet megfőzni az 1 l tejben és hagyni hűlni.A margarinokat habosra kikeverni a 0.5kg porcukorral , majd bele a vanília cukor, a 4 evőkanál kakó , majd a rum és ezzel is jól kikeverni , mikor ez is megvan akkor hozzáadni a csokipuningos krémet és ezzel is jól kikavarni , majd fokozatosan hozzáadni a főzött krémet és ezzel is jól kikeverni.Ha már könnyű és állagú a krém akkor a lapokat megtöltjük amilyen krémesre szeretnénk és a külsejét is bevonjuk ezzel a krémmel és betsszük a hűtőbe.A csokoládét felolvasszuk az 1dl olajban gőzz felet , majd egy kenőecset segítségével elkezdjük bevonni a lehűlt tortánkat , majd visszatesszük ismét a hűtőbe és néhány perc múlva ismét megismételjük.Mikor már készvagyunk a csokoládé bevonással akkor lehet ízlés szerint dísziteni.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*