Hozzávalók: 10db tojás, 15 dkg porcukor, 10 evőkanál meleg víz, 1 sütőpor, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg étcsokoládé,7 evőkanál liszt ( Ebből 2 lapot sütöttem és négy felé vágta így hosszúkás tortát készítettem)
Krém: 12 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 db tojássárgája, 5 dkg étkezési keményítő, 2,5 dl tej, 20 dkg tortabevonó, 25 dkg puha vaj,
A tojássárgája,porcukor, és a vizet, habosra keverjük, a lisztet ,kakaót, sütőport összekeverjük és az előző masszához adjuk. A 10 dkg csokoládét vízfürdő felet megolvasztjuk és a kikevert masszához adjuk óvatosan kevergetve. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verni és ezt is hozzáadni. Ebből 2 lapot sütöttem és négy felé vágta így hosszúkás tortát készítettem)
Krém: porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, keményítőt, és a tejet gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Hideg vízfürdőbe alapos kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a tojáskrémet és a tortabevonót kanalanként hozzáadjuk. Majd a lapot megtöltjük,úgy ,hogy a tetejét és az oldalát is bevonjuk,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.