Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csokoládé-, eperkrémes torta - tejmentes

felvitel dátuma: 2012-06-11 15:58:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3898
részletes recept
Csokoládé-, eperkrémes torta - tejmentes
Hozzávalók 6 személyre:

 

Piskóta 1 lap: - három lapot sütünk

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 vaníliás cukor

Csokoládékrém:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg kakaó (vagy 8 dkg)
  • 2 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma

Eperkrém:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma
  • 20 dkg eper (ízlés szerint)
  • 1 cs. zselatin (10 g)

Bevonó krém:

  • 1 csokoládé puding (ét)
  • 3 dl víz/tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Díszítés:

  • 2 dl tejszínez lecserélhető!!!!
  • cukordrazsék
  • csoki csepp, illetve ízlés szerint
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 55 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

Tortaforma: 22 cm

  1. A piskótához a tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük. A cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert tojás sárgáját beleöntjük, márványosan átforgatjuk. Majd a sütőporos lisztet (2-3 adagban) is beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral (lisztezett-margarinozott) kibélelt formába öntjük, előmelegített sütőben 170-180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba). Kissé lisztezett sütőpapírra fordítjuk, hűlni hagyjuk.
  3. Még 2 piskótalapot sütünk. Figyeljünk, mert a már meleg sütő miatt, pár perccel kevesebb lesz a sütési időnk. (Elkészíthetjük egy adagban is, akkor három részre vágjuk – a krémek miatt a háromszori sütés praktikusabb.)
  4. A csokoládékrémhez a margarint a vaníliával kihabosítjuk.
  5. A tojást a cukorral elkeverjük, tűzön felmelegítjük (lassan, nem forraljuk), míg az ujjunkkal megérintve csípősnek érezzük. Levesszük, és gépi habverővel kihűlésig verjük.
  6. A habos margarinba adagoljuk, géppel egyneműre verjük. AZONNAL TÖLTHETŐ!
  7. Az eperkrémhez a margarint a vaníliával kihabosítjuk
     
  8. A tojást a cukorral elkeverjük, tűzön felmelegítjük (lassan, nem forraljuk), míg az ujjunkkal megérintve csípősnek érezzük. Levesszük, és gépi habverővel kihűlésig verjük.
  9. Az epret apró darabokra vágjuk, botmixerrel pépesítjük. A zselatint 3 kanál vízben elkeverjük, felmelegítjük, és apránként az eperpéphez keverjük.
  10. A habos margarinhoz adagoljuk a tojásos masszát adagoljuk, géppel egyneműre verjük. Majd az epres masszát is belekeverjük. Ha szükséges hűtőbe tesszük.

Összeállítás:

  • Az alsó piskótalap köré visszatesszük a tortakarimát (kibélelhetjük sütőpapírral), rátesszük a csokoládékrémet, elsimítjuk. Befedjük a középső piskótalappal, picit rányomkodjuk, óvatosan a munkalaphoz „verjük”, hogy egyenletes legyen a krém. Hűtőbe tesszük.
  • Kivéve, rákenjük az epres krémet, rátesszük a harmadik lapot is, enyhén rányomkodjuk, óvatosan a munkalaphoz „verve” tömörítjük. Hűtőbe tesszük.

A bevonó krémhez a pudingot vízzel/tejjel elkészítjük. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudingot apránként adagolva, krémesre keverjük. A lehűlt tortát a krémmel bevonjuk.

Díszítés tejszínhabbal, cukordrazséval stb., illetve ízlés szerint.

Megjegyzés: A jelen esetben volt egy napos „kényszer pihenő”, ami nem igazán volt kedvező hatással!

(Saját összeállítás)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 június 11

Nagyon szép!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*