Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Csokitorta

felvitel dátuma: 2014-01-21 11:22:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1411
részletes recept
Csokitorta
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 6 tojás, 12 dkg cukor,
  • 16 dkg liszt,
  • 2 dkg kakaópor,
  • 1 csomag sütőpor.

Sütőforma kikenéséshezvaj, liszt

A krémhez:

  • 25 dkg margarin,
  • 15-20 dkg porcukor,
  • 4 ek kakaópor,
  • 1/2 tábla csoki ( én étcsokit használtam),
  • 1 csomag csokoládé pudingpor,
  • 3-5 ek. cukor,
  • 5 dl tej.

A mázhoz

  • 2 tábla tortabevonó,
  • 10 dkg vaj/olaj!
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Tészta:

Szétválogatjuk a tojásokat. A sárgáját a cukor 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekevrjük. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Zsíradékkal kikent és lisztezett tortaformába öntjük. (26 cm-esben sütöttemElőmelegített sütőben először nagy lángon (5-10 perc), majd közepes lángon megsütjük, tűpróbáig (kb. 20 perc). Sütési hőfok. 180 Celsius!

Krém:

A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt. A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport, és az olvasztott csokit. Esetleg rum aromát is adhatunk hozzá.

Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzel a töltelékkel megtöltjük . A tetejére is tehetünk ebből a krémből!

Csokimáz:

A csokit kis kockákra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd annyi olajat vagy vajat teszünk hozzá, hogy jól kenhető legyen. Ezzel bevonjuk a tortát és hagyjuk rádermedni.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*