A tésztához:
Sütőforma kikenéséshez: vaj, liszt
A krémhez:
A mázhoz:
Tészta:
Szétválogatjuk a tojásokat. A sárgáját a cukor 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekevrjük. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Zsíradékkal kikent és lisztezett tortaformába öntjük. (26 cm-esben sütöttem) Előmelegített sütőben először nagy lángon (5-10 perc), majd közepes lángon megsütjük, tűpróbáig (kb. 20 perc). Sütési hőfok. 180 Celsius!
Krém:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt. A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport, és az olvasztott csokit. Esetleg rum aromát is adhatunk hozzá.
Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzel a töltelékkel megtöltjük . A tetejére is tehetünk ebből a krémből!
Csokimáz:
A csokit kis kockákra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd annyi olajat vagy vajat teszünk hozzá, hogy jól kenhető legyen. Ezzel bevonjuk a tortát és hagyjuk rádermedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.