1 csomag Tante Fanny friss vajasleveles tészta 270 gr-os
12 kiskanál szilvalekvár
csokireszelék ( legjobb egy jóminőségű sötét csokoládéból)
1 tojás a kenéshez
egy kevés margarin a tepsi kikenéséhez
A Tante Fanny friss vajasleveles tésztát a hűtőböl kiveszem, és amikor már dolgozhatok vele 12 db szeletre felvágom. Mindegyik szelet közepébe egy kiskanálnyi szilvalekvárt helyezek. A tésztaszeleteket haránt behajtom,kis kendőcskéket kapok. A felvert tojással a kendőcskéket megkenem, és a csokireszelékkel megszórom. Az egészet a kikent tepsire rakom, és 200 fokos előmelegített sütőben csak 10 percet sütöm, hogy a csokoládé a tetején meg ne égjen.
Szerintem a szilva és a csokoládé ízben egymáshoz nagyon illenek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.