Mit is mondhatnék? Brutál jól néz ki:)
A tésztához:
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2,7 dl tej
2 ek.cukor
csipet só
1/2 dl étolaj
1 db tojás
A kenéshez:
6-8 dkg margarin
A töltelékhez:
3 ek.kakaópor
5 ek.kristály cukor
10 dkg étcsokoládé
A koszorú lekenéséhez:
1 db tojás
Előkészítés:Langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát.Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük.A cukrot elkeverjük a kakaóporral.A csokit lereszeljük vagy apróra törjük.A margarint megolvasztjuk.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük az olvasztott margarinnal,megszórjuk a cukrozott kakaóval majd a reszelt csokival.Szorosan felcsavarjuk,kört formázunk belőle.A végeit összedolgozzuk.A tésztát bevagdossuk mintha szeletelnénk de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük.Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.Hagyjuk kjhűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept forrása:http://naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/kakaos-csokis-kalacs-koszoru.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.