Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Csokis-diós kifli

felvitel dátuma: 2014-01-14 08:42:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1052
részletes recept
Csokis-diós kifli
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók a tésztához: (16 darabhoz)
- 70 dkg liszt átszitálva
- 2 tojás
- 1,5 dl kefir
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet
- 1 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
-2-3 ek.kakaópor
 
+ a tészták közötti kenéshez kb. 7 dkj puha vaj 
 
A krémhez:
- 6 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
-pár dkg darált cukrozott dió
 
+ a tetejére 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál cukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
Elkészítés:
1. A tejszínt felforrósítjuk (nem forraljuk), a csokoládét darabokra törjük és felolvasztjuk a tejszínben, simára keverjük.Majd elkeverjük benne a cukros diót. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy egy kicsit dermedjen.
2.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal bedagasztjuk a tésztát ,majd kettéválasztjuk és az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.,(A kakaópor miatt 1-2 ek tejet adjunk hozzá hogy megmaradjon az eredeti állaga)letakarva duplájára kelesztjük.
3.Két-két egyforma cipóra osztjuk.Az egyik világos tésztát kinyújtjuk kör alakúra, egyenletesen megkenjük a vaj felével, kinyújtjuk az egyik kakaós  cipót is, ráhelyezzük a vajas tésztára
4. Pizzavágóval vagy késsel 8 egyforma háromszögre vágjuk, a szélesebb részére helyezzük a csokikrémet, majd óvatosan (de azért picit szorosan) feltekerjük és kiflit formázunk.
A másik két cipóval ugyanígy járunk el.
5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, kelesztjük még kb. 15 percig, majd lekenjük a tojássárga + tej + kristálycukor keverékével, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Jákli Judit 2014 január 14

Ez is szuper kis recept Andrea!Beiktatom valamikor.

0/10 Andrea 88 2014 január 14

Köszönöm! Azért annyit ehhez,hogy az alaprecept sima csokikrémes kifli volt de amikor először csináltam az összes krém kifolyt.A következő sütésnél gondoltam teszek bele darált diót és így benne maradt szerencsére és nagyon finom és a tésztája is könnyű,puha. Nem tudom mi a titka annak hogy a krém simán is benne maradjon... :(

0/10 Jákli Judit 2014 január 16

Szerintem nagyon jó ötlet volt a dió.Olvastam valahol,hogy sütésálló csokoládét írt a recept,de nem tudom milyen lehet az.Egyet ismerek ami nem olvad el,kalácsba is beledagasztható,a Penny-ben szoktam venni a csokicseppek,de krémben nem tudom mi lenne az ami nem folyik ki.Szerintem ez a diós így különlegesebb.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*