25 dkg liszt,
16dkg cukor,
1 csm vanilin cukor
1 csm sütőpor
2,5 dl tej
2 db tojás,
2 evőkanál kakaópor
10 dkg margarin,pici só
1 üveg cseresznye kompót kimagozva
4 dl kompótlé+ ha kell viz hozzá
2 db vaniliás puding
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 db tortabevonó étcsoki
A tojást a cukorral,a 10 dkg puha margarinnal ,sóval, kikeverem,hozzáadom a lisztet,melyben elkevertem a sütőport,,mehet a cukor hozzá,vaniliás cukor és a 2,5 dl tejjel kevert tészta sűrűségű masszát készítek a robotgéppel.Ketté veszem a tésztát és az egyik felébe belekeverem a kakaóport .Zsírozott,lisztezett tepsibe kanállal váltakozva beleteszem,hogy márványos tészta legyen majd belőle a sütés után. Rászórom a lecsepegtetett cseresznyét vagy meggyet és beteszem előmelegített sütőbe és 180 fokon megsütöm.Ha kész kihűtöm,addig elkészül a töltelék.
A 4 dl cseresznye levében megfőzöm- /,de tehetünk hozzá 1 dl vizet,ha úgy kívánja./ - a pudingot,kihűtöm és közben a margarint kb 15 dkg porcukorral kikeverem és a kihűlt pudinggal összevegyítem,robotgéppel krémesre keverem .A kihűlt tésztára kenem,majd a csokibevonót a leírás szerint elkészítem és a pudingra kenem,hűlni hagyom,míg megdermed a teteje.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.