Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Csokis-banános szelet

felvitel dátuma: 2011-03-07 11:19:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2734
részletes recept
Csokis-banános szelet
Hozzávalók 4 személyre:

piskótatészta:
6 tojás
15 dkg porcukor
egy pici só
15 dkg rétesliszt
fél tasak sütöpor
3 dkg vaj

5 banán

krém:
3 dl tej
5 dkg félsimalisztet/réteslisztet/
25 dkg teavaj
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
2 kanál kakaópor

csokimáz:
20 dkg tejcsoki
10 dkg teavaj
3 kanál te

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítjük a piskótatésztát.

6 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Nem árt bele egy pici só, ettöl keményebb lesz a hab.
Ezután összevegyítünk, szitálunk 15 dkg réteslisztet és fél sütöport, majd fokozatosan és váltakozva a kemény habbal óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy egy sütöpapírral kibélelünk.
Ebbe beleöntjük a piskótatésztának valót. Elömelegített sütöben 170 C fokon megsütjük. Max.20 perc. Az ajtót ne nyitogassuk.
Ezután hagyjuk kihülni és ha kihült 5 banánt szépen sorban rászeletelünk a piskótatésztára.
Elkészítjük a krémet: 3 dl tejben 5 dkg félsimalisztet/réteslisztet/ megfözünk állandó kevergetés közben.
Ha besürüsödött, csomómentesre keverjük és hülni hagyjuk.
25 dkg teavajat 20 dkg porcukorral, egy vaníliáscukorral és 2 kanál kakaóporral szintén mixerrel habosra keverjük.
A banán tetejére óvatosan rákenjük, egyenletesre elsimítjuk.
Erre kerül a csokimáz.

Én így készítem: egy kis lábaskába 15 -20 dkg tejcsokit tördelek, kb. 8-10 dkg teavajat és 2-3 kanál tejet adok hozzá.
Állandó kevergetés mellett felolvasztom és csomómentesre keverem.
Ha már besürüsödik, leveszem a tüzröl és  még kevergetve kicsit kihütöm/kb.10 perc/, majd óvatosan ráöntöm a krém tetejére.
Elsimítom.
Ezután hütöbe teszem és csak akkor szeletelem, ha jól összeállt a hidegen a sütink.
Szeleteljük, de csak forró vízbe mártott késsel, ezt ne feledjük.
És minden vágás után leöblítjük a kést forró vízzel. Ez a titka a szép szeletelésnek.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*