Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Csokis szelet tojásmentes - 12 db

felvitel dátuma: 2012-04-06 19:08:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3962
részletes recept
Csokis szelet tojásmentes - 12 db
Hozzávalók 3 személyre:

 

Tészta:

  • 20 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 1 sütőpor (15 g)
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • pici
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl víz
  • 3 evőkanál olaj

Krém:

Barna:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4-6 dkg étcsokoládé
  • 1/2 vagy 1 cs. habfix (állagtól függően)

Fehér:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 5-8 dkg fehér csokoládé
  • 1/2 vagy 1 cs. habfix (állagtól függően)

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

Tepsi méret: 24*35 cm (1-1,5 cm vastag tésztához)

A krémek alapját előző nap elkészítjük.
A barna krémhez a tejszínt a porcukorral, kakaóval, kisebb darabokra tört csokoládéval összemelegítjük, simára keverjük, majd beleöntjük egy tálba (amiben majd később habbá verjük), kihűtjük, és hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásig. – A fehér krémet is ugyanígy egy másik tálban elkészítjük.

  1. A tésztához a lisztet, kakaót egy kisebb tálba szitáljuk, beletesszük a sütőport, vaníliás cukrot, pici sót, és összekeverjük.
  2. Egy nagyobb tálban a cukrot, mézet, 2 dl vízzel összemelegítjük (én forró vízzel kevertem simára). Belekeverjük a 2 kanál olajt, majd kanalanként a lisztes anyagot. Közben a maradék 1/2 dl vizet és az 1 kanál olajt is hozzáadjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-22 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. – Majd a lapot keresztben kettévágjuk.
  4. Mindkét krém alapját a hűtőből kivéve, kemény habbá verjük, közben a majdnem kész habba beletesszük a habfixet is. (Lehet a barna krémmel kezdeni, a fehér krémet pedig csak a töltés előtt felverni. – Másik megoldás: felverve a hűtőbe tesszük vissza az összeállításig.)
  5. Összeállítás: Az egyik lapra rásimítjuk a barna csokoládés krémet. Betehetjük a hűtőbe, hogy kicsit keményedjen. Majd rákenjük a fehér csokoládés krémet, a tetejére kerül a másik piskóta lap. Óvatosan rányomjuk, majd vissza a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a csokoládémázat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajt, majd a süteményre öntjük. Dermedés után éles késsel bejelöljük a szeleteket, valamint egyenesre vágjuk az oldalakat. – Fogyasztás előtt legalább 3 óra hűtés ajánlott.

(Saját összeállítás.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 április 6

Nekem nagyon tetszik,szép, és guszta.

0/10 SkAndi 2012 április 6

Osztom Anna véleményét! Nekem is nagyon tetszik! :)

0/10 csoti.henriette 2012 április 12

Szuperul néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*