Szuper, nagyon hasonlít az én buktareceptemhez. Ugyes vagy, elmentettem, nagyon tetszik!
60 dkg liszt,10 dkg vaj,2 tojás sárgája+1 a kenéshez,5 dkg élesztő,3 dl tej,15 dkg porcukor,1 citrom héja,1 kávéskanál vanilia kivonat,(Nem használtam most)15 dkg étcsokoládé,1 dl tejszín+ Nutella (De ezt lehet önállóan is a tésztára kenni)
Kevés cukros tejben felfuttattam az élesztőt majd a hozzávalókból tésztát gyúrok!Tejet csak annyit teszek bele amennyit felvesz!Letakarva meleg helyen kétszeresre kelesztem!Közben a tejszínbe beletördeljük a csokoládét összemelegítjük,most tettem bele Nutella krémet is!Mikor megkel kétfele osztom,,,majd mindegyiket még háromra.Kinyújtjuk hosszúkásra (kb:15X25 cm)megtöltjük a kihűlt krémmel ,szorosan feltekerjük majd összefonjuk!Így teszünk a másik tésztával is!Megkenjük pici vízzel elkevert tojássárgájával majd a sütőbe helyezzük ahova egy vízzel teli kis edénykét is teszünk!200 fokon sütjük 10 percig majd 180-ra levesszük a hőfokot!Nekem sima sütőm van így egyforma hőmérsékleten sütöttem tűpróbáig!(kb 45 perc)!Mivel két kalács lett az egyiket egy kis tortaformába,a másikat egy gyümölcstorta formába tettem!A formákat kivajaztam és liszttel megszórtam!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.