Piskóta tésztához:36dk. liszt,36dk.cukor,6 tojás,1 kávéskanál szalakálé,18 kanál viz.
Krém:6dcl. tej,4evőkanál cukor,4evőkanál liszt,2evőkanál kakaó,10dk. margarin,25dk.sótlan darált mogyoró,tetejére reszelt csoki vagy torta dara,tejszinhab,torta gyöngy.
A tojássárgát kikavarjuk cukorral,hozzáadjuk a vizet,kanalanként,a lisztet elkeverjük a szalakáléval,hozzáadjuk a kikevert tojássárgához,együtt kavarjuk tovább.A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük,könnyedén belekeverjük a tojássárgás masszába,két részbe megsütjük,ha kihült elvágjuk kettőbe,az Így nyert 4 lapot megtöltjük a következő krémmel:Acukrot elkevrjük a liszttel,kakaóval,lassan feltöltjük a tejjel,folyamatosan kevergetjük habverővel és lassú tűzön sűrűre főzzük,még melegen bele keverjük a margarint,kihülésig kevergetjük. A krémből kiveszünk 3 púpos evőkanállal,ezzel bevonjuk a tortát,a megmaradt krémhez bele kavarjuk a darált mogyorót és ezzel töltjük meg a lapokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.