12 db
2 ek. darált mák
4 ek. meggylekvár (ez házival készült )
2 ek. tejszín
1 tk. méz
2 dkg vaj
2 dkg csokoládé
8 dkg keksz (itt a mákos kekszemet morzsoltam bele)
1 ek. aszalt vörösáfonya
½ citrom héja (ha nem bio, sikáljuk meg alaposan a héját)
bevonóhoz:
4 dkg magas kakaótartalmú csoki ( ez 74%-os volt)
2 ek. tejszín
1 dkg fehér csoki vagy forgács
A lekvárt, mákot tejszínt, mézet vajat, vörösáfonyát és a csokit, citrom héjat összemelegítjük, majd visszahűtjük.
A kekszet lemorzsoljuk és a masszához adjuk. kb.10—15 percig hidegre tesszük, addigra jól fozmázható lesz a massza. (Nem hűtő)
Kb. diónyi golyókat formázunk belőle.
A bevonathoz a csokit és tejszínt összemelegítjük és a golyókat beleforgatjuk.
Egy tányérra alufóliát teszünk, matt fele legyen felül. ( Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni, ha hozzáragad.) és a tányérra tesszük (két fogpiszkálóval forgattam bele, és azzal szedtem ki)
Rászórjuk a csoki forgácsot és hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megdermed.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.