Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Csokis mákgolyó

felvitel dátuma: 2012-01-05 18:39:27       mai nézettség: 2       nézettség: 2209
részletes recept
Csokis mákgolyó
Hozzávalók 4 személyre:

12 db

2 ek. darált mák
4 ek. meggylekvár (ez házival készült )
2 ek. tejszín
1 tk. méz
2 dkg vaj
2 dkg csokoládé
8 dkg keksz (itt a mákos kekszemet morzsoltam bele)
1 ek. aszalt vörösáfonya
½ citrom héja (ha nem bio, sikáljuk meg alaposan a héját)
bevonóhoz:
4 dkg magas kakaótartalmú csoki ( ez 74%-os volt)
2 ek. tejszín
1 dkg fehér csoki vagy forgács
 

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

A lekvárt, mákot tejszínt, mézet vajat, vörösáfonyát és a csokit, citrom héjat összemelegítjük, majd  visszahűtjük.
A kekszet lemorzsoljuk és a masszához adjuk. kb.10—15 percig hidegre tesszük, addigra jól fozmázható lesz a massza. (Nem hűtő)
Kb. diónyi golyókat formázunk belőle.
A bevonathoz a csokit és tejszínt összemelegítjük és a golyókat beleforgatjuk.
 Egy tányérra  alufóliát teszünk,  matt fele legyen felül. ( Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni, ha hozzáragad.) és a tányérra tesszük (két fogpiszkálóval forgattam bele, és azzal szedtem ki)
Rászórjuk a csoki forgácsot és hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megdermed.
 

Szakács: Helga


Film link: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2012/01/akkor-legyen-neve-csokis-makgolyo.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*