Csodálatosan szépek, koszi!
A tésztához:
60 dkg finom liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
3 db tojás sárgája
2 ek. tejföl
csipet só
A krémhez:
10 dkg margarin
1 ek.kakaópor
2 ek.porcukor
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 ek.étolaj
1/2 dl tejszín
A díszítéshez:
fél diók,kókuszreszelék
Előkészítés:A margarint elmorzsoljuk a sütőporral átszitált liszttel.Hozzáadjuk a többi anyagot és begyúrjuk a tésztát.Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele,hogy a margarin ne olvadjon ki túlzottan.
Elkészítés:A tésztát vékonyra nyújtjuk és vagy különböző formákkal /ha nincs sima pogácsa szaggató vagy kisebb pohár is jó /kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez a margarint habosra keverjük a cukorral majd belekeverjük a kakaóport.
A sütikből 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel.
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük benne az olajat és a tejszínt majd a sütiket belemártogatjuk,tálcára tesszük és hagyjuk rádermedni a csoki mázat.Fél diókkal,kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.