150 g étcsokoládé
80 g puha vaj
80 g kristálycukor
1 tojás
130 g finomliszt
1 kk sütőpor
30 g kakaópor
50 g kókuszreszelék
Ezenkívül:
5 ek kókuszreszelék
3 ek kristálycukor
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a kihűlt csokit. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és hozzákeverjük a csokis masszához. Kézzel kidolgozzuk a tésztát és a hűtőbe rakjuk 1 órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba rakunk 5 ek kókuszreszeléket és 3 ek kristálycukrot és összekeverjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, kicsit lelapítjuk és meghempergetjük a kókuszos cukros keverékben. Sütőpapírra rakjuk és kb. 13-15 percig sütjük. Ebből az adagból 20 közepes nagyságú golyót kapunk. Fémdobozban tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.