A tésztához:
A krémhez:
0,35 dcl olaj a tepsi kikenéséhez
Legelőbb a krémet készítjük el. Az összes hozzávalót egy hőálló edénybe tesszük, simára kavarjuk s kis időre bemikrózzuk. Ezután a hűtőszekrényben visszahűtjük.
A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, a közepébe mélyedést fúrunk, beletesszük az élesztőt, egy kevés langyos tejet töltünk rá, és összedolgozzuk.
A tojások sárgáit elkavarjuk a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem olvad, azután hozzáadjuk a langyos tejet,mindezt a liszthez töltjük, és jól összedolgozzuk. (Én addig szoktam dagasztani kézzel, amíg elválik az edény falától és a kezemtől.) Majd kevés lisztet szórunk rá, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 5-6 dkg-os darabokra szabdaljuk, mindegyiket kinyújtjuk, egyesével csokoládékrémet viszünk fel rá, majd felgöngyölítjük őket kifli alakúra.
Egy megolajozott tepsire tesszük a feltekercselt kifliket, tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és hideg sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Trükk: a kelt tészta nem szárad ki sütés közben, ha előzőleg egy edényben vizet helyezünk el a sütő alján.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.