Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Csokis kifli

felvitel dátuma: 2011-06-27 19:08:25       mai nézettség: 2       nézettség: 1297
részletes recept
Csokis kifli
Hozzávalók 1 személyre:

 A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 dcl tej
  • 2 dkg élesztő

 A krémhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó por
  • 3 dkg liszt
  • 1 egész tojás

  0,35 dcl olaj a tepsi kikenéséhez

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

     Legelőbb a krémet készítjük el. Az összes hozzávalót egy hőálló edénybe tesszük, simára kavarjuk s kis időre bemikrózzuk. Ezután a hűtőszekrényben visszahűtjük.

 A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, a közepébe mélyedést fúrunk, beletesszük az élesztőt, egy kevés langyos tejet töltünk , és összedolgozzuk

 A tojások sárgáit elkavarjuk a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem olvad, azután hozzáadjuk a langyos tejet,mindezt a liszthez töltjük, és jól összedolgozzuk. (Én addig szoktam dagasztani kézzel, amíg elválik az edény falától és a kezemtől.) Majd kevés lisztet szórunk , tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 5-6 dkg-os darabokra szabdaljuk, mindegyiket kinyújtjuk, egyesével csokoládékrémet viszünk fel , majd felgöngyölítjük őket kifli alakúra.

  Egy megolajozott tepsire tesszük a feltekercselt kifliket, tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és hideg sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. 

 Trükk: a kelt tészta nem szárad ki sütés közben, ha előzőleg egy edényben vizet helyezünk el a sütő alján.

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*