Guszta!!
30 dkg darált keksz
20 dkg zselé cukorka vagy pl. pillecukor
15 dkg banános csoki
15 dkg porcukor
20 dkg margarin olvasztva
15 dkg darált dió
1 bő ek baracklekvár
Tetejére: 10 dkg tortabevonó (keserű), 1-1,5 ek étolaj
A zselé cukorkákat jó apróra összevágjuk, a margarint megolvsztjuk és hagyjuk hűlni. A darált kekszet, a darált diót, a porcukrot összekeverjük, majd összedolgozzuk a lekvárral és a margarinnal, belekeverjük a feldarabolt zselét is.
Egy 30x10-es őzgerincformát kibélelünk frissentartó fóliával, belenyomkodjuk a massza felét, ráfektetjük a banános csokit és beterítjük a massza másik felével. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A csokit vízgőzön felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk az "alagutat". Ha a csoki megdermedt, szeletelhetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.