Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Csokis keksz

felvitel dátuma: 2014-02-15 19:19:04       mai nézettség: 2       nézettség: 1151
részletes recept
Csokis keksz
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg étcsokoládé,
12 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
csipet só,
8 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 db tojás,
2 evőkanál tej.
A tészta beforgatásához: 5 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, visszahűtjük. Addig a lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a porcukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Ezután fakanállal beledolgozzuk az olvasztott csokit és a lisztes, kakaóporos elegyet, végül a tejet. Háztartási fóliára kanalazzuk úgy, hogy hengerré formálhassuk, szorosan betakarjuk a fóliával és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, ha már kicsit felmelegedett (nem dermedt ), a kibontott hengert 24 részre osztjuk. Minden részből gömböt formálunk, majd először kristálycukorba, utána porcukorba forgatjuk ( utóbbiba jó gazdagon, kicsit nyomkodjuk rá, akkor lesz szép sütés során). Sütőpapíros tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 160-170 fokon 12-14 perc a sütés! Ekkor még lágy, de nem szabad tovább sütni, ahogy hűl,meg fog szilárdulni!

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*