Hozzávalók a tésztához:
15 dkg étcsokoládé,
12 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
csipet só,
8 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 db tojás,
2 evőkanál tej.
A tészta beforgatásához: 5 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, visszahűtjük. Addig a lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a porcukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Ezután fakanállal beledolgozzuk az olvasztott csokit és a lisztes, kakaóporos elegyet, végül a tejet. Háztartási fóliára kanalazzuk úgy, hogy hengerré formálhassuk, szorosan betakarjuk a fóliával és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, ha már kicsit felmelegedett (nem dermedt ), a kibontott hengert 24 részre osztjuk. Minden részből gömböt formálunk, majd először kristálycukorba, utána porcukorba forgatjuk ( utóbbiba jó gazdagon, kicsit nyomkodjuk rá, akkor lesz szép sütés során). Sütőpapíros tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 160-170 fokon 12-14 perc a sütés! Ekkor még lágy, de nem szabad tovább sütni, ahogy hűl,meg fog szilárdulni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.