A tésztához:
3 tojás
1,5 dl cukor
2 dl liszt (ebbol 1 ek kakaópor)
csipetnyi só
3 ek napraforgó olaj
fél kk szódabikarbóna
A kávés krémhez:
10 dkg étcsokoládé
4 ek tej
4-5 ek porcukor (ízlés szerint)
2 púpozott tk nescafé (instant kávéporral is helyettesítheto)
25 dkg mascarpone
A habhoz:
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint (kb. 2 ek)
A tojásfehérjéket habbá verjuk a csipetnyi sóval, majd hozzátesszuk a cukrot, és tovább verjuk, hogy kemény legyen.
Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjuk bele óvatosan, hogy a hab ne torjon meg. Elomelegített sutoben 180 fokon egy 24x34 cm-es sutopapírral kibélelt tepsin 20 perc alatt megsutjuk a tésztát.
A darabokra tordelt étcsokit a tejjel goz felett felolvasztjuk, beletesszuk a porcukrot és a kávét. Simára keverjuk. Ha kihult, habosra keverjuk a mascarpone-val is.
A kávés krémet rákenjuk a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot rakunk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjuk. Szeletelés elott pár órán át tartsuk hutoben.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.