Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Csokis kávés szelet

felvitel dátuma: 2012-12-16 19:03:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2329
részletes recept
Csokis kávés szelet
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

3 tojás

1,5 dl cukor

2 dl liszt (ebbol 1 ek kakaópor)

csipetnyi

3 ek napraforgó olaj

fél kk szódabikarbóna

 

A kávés krémhez:

10 dkg étcsokoládé

4 ek tej

4-5 ek porcukor (ízlés szerint)

2 púpozott tk nescafé (instant kávéporral is helyettesítheto)

25 dkg mascarpone

 

A habhoz:

2 dl habtejszín

1 csomag habfixáló

porcukor ízlés szerint (kb. 2 ek)

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjuk a csipetnyi sóval, majd hozzátesszuk a cukrot, és tovább verjuk, hogy kemény legyen.

Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjuk bele óvatosan, hogy a hab ne torjon meg. Elomelegített sutoben 180 fokon egy 24x34 cm-es sutopapírral kibélelt tepsin 20 perc alatt megsutjuk a tésztát.

A darabokra tordelt étcsokit a tejjel goz felett felolvasztjuk, beletesszuk a porcukrot és a kávét. Simára keverjuk. Ha kihult, habosra keverjuk a mascarpone-val is.

A kávés krémet rákenjuk a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot rakunk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjuk. Szeletelés elott pár órán át tartsuk hutoben.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*