30 dkg liszt
20 dkg vaj,vagy margarin
10 dkg eritrit (darált)
1 cs. vaníliás cukor
1 tojássárjája
csipet só
csipet sütőpor
20 dkg tortabevonó, vagy csokoládé
1 kis üveg lekvár(sárgabarack, málna, meggy)
A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, ha szükséges lisztet tehetünk hozzá.
4 mm. vastagra nyújtjuk és 6 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép rózsaszínre sütjük, ne süssük túl,mert kiszárad.
Ha kihűltek a lapocskák, lekvárral 1-1 darabot összeragasztunk és olvasztott csokoládéba mártjuk.
Ha nem szeretnénk csokoládésat készíteni, akkor simán is hagyhatjuk,így is ízletes nassolni való.
Nekem egy kicsit vastagabb lett, ezért még melegen kettévágtam őket és így töltöttem meg lekvárral, majd diétás csokoládéba mártottam.
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat hozzá
alaprecept:süss velem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.