Hozzávalók
8 evőkanál liszt
8 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál sütőpor
8 tojás
8 evőkanál víz
Krém
5 dl hideg Hullala hab alap
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
4 dkg holland kakaópor
2 dkg vaj
15 dkg porcukor
Díszités
kevés csoki krém az olvasztottból
torta dara
Eper
Elkészítés
Egy egyszerű piskóta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és vagy béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a vízet . Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A csokit vízgőz felett a vajjal kakaóval cukorral olvasztjuk fel.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, amit előzőleg lehűtöttünk majd keverjük hozzá az előzőleg megolvasztott vajjal ,kakaóval,cukorral kikevert csokoládét. Vegyük elő a kihűlt piskótánkat vágjuk 3 felé, majd töltsük meg a krém 3/4 részével , a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Díszíteni egyedileg bárkinek fantáziája szerint lehet .
Én egy keveset hagytam a felolvasztott csokiból a tetejére ,amit rácsorgattam ,majd az oldalát beszórtam csokis torta darával és eper szeletekkel díszitettem.
Kedves párom születésnapjára készült.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.