HV:
•80 dkg liszt
•1 cs sütőpor
•15 dkg porcukor
•25 dkg vaj
•2 tojás
1 dl tej
Töltelékhez:
•8 dl tej
•3 csokis pudingpor
•10 dkg gríz
•10 dkg cukor
•15dkg magozott meggy,vagy bármilyen gyümölcs.
1.Először készítsük el a tölteléket. Tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, ezt cukorral édesítsük is!
2.Még így melegen hozzáöntjük a grízt és a magozott meggyet (ízlés szerint annyit tegyünk bele, amennyit szeretnénk). Majd hagyjuk kicsit hűlni.
3.A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk. Ezután kétfelé vesszük.
4.Kisodorjuk őket
5.Az első lapra tesszük az előzőleg elkészített tölteléket (ami akkorra már kissé kihűlt), majd jöhet rá a következő lap.
6.Tetejét jó pár helyen megszúrkodjuk úgy, mintha almás pitét készítenénk, előmelegített sütőbe tesszük,
és 25-30 perc alatt készre sütjük,majd vaniliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.