Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Könnyű » Csokis fasírtsuti Receptmuves blogjából

felvitel dátuma: 2011-12-01 21:34:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3123
részletes recept
Csokis fasírtsuti Receptmuves blogjából
Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg csokoládé (70-85% kozott)

15 dkg liszt (teljes kiorlésu gabonából)

10 dkg vaj

8 dkg porcukor (nád, nyírfa vagy sztívia)

3 g(!) kakaópor (karobpor)

1 mk szódabikarbóna

1 mk sutopor (foszfátmentes)

1/2 mk orolt fahéj

1 tojás (szabadtartású)

 

Forgatáshoz:

3 dkg porcukor (nád, nyírfa vagy sztívia)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A vajat és a csokoládét olvasszuk fel egy lábasban (ne forrjon, csak olvadjon el).

Adjuk a liszthez a kakaóport, a szódabikarbónát, a sutoport és a fahéjat.

Mossuk meg a tojást, kulon edényben felutve ellenorizzuk a frissességét, majd keverjuk gyorsan a vajas csokoládéhoz (ne kezdjen el foni a tojás a meleg keverékben).

Adjuk a csokis keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozzuk ossze.

180 fokra melegítsuk elo a sutot és vajazzuk ki a tepsit.

Formázzunk tetszoleges méretu gombócokat, melyeket egyesével forgassunk meg porcukorban.

Tegyuk a gombócokat a kivajazott tepsire, majd egy kicsit lapítsuk le, ha elkészult az osszes korong, csipetnyi porcukorral hintsuk meg a tetejuket.

Sussuk meg, majd mikor megsult, vegyuk ki tepsit a sutobol, és hagyjuk a tepsin kihulni a suteményt (hulés kozben keményedik).

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*