10 dkg csokoládé (70-85% kozott)
15 dkg liszt (teljes kiorlésu gabonából)
10 dkg vaj
8 dkg porcukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
3 g(!) kakaópor (karobpor)
1 mk szódabikarbóna
1 mk sutopor (foszfátmentes)
1/2 mk orolt fahéj
1 tojás (szabadtartású)
Forgatáshoz:
3 dkg porcukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
A vajat és a csokoládét olvasszuk fel egy lábasban (ne forrjon, csak olvadjon el).
Adjuk a liszthez a kakaóport, a szódabikarbónát, a sutoport és a fahéjat.
Mossuk meg a tojást, kulon edényben felutve ellenorizzuk a frissességét, majd keverjuk gyorsan a vajas csokoládéhoz (ne kezdjen el foni a tojás a meleg keverékben).
Adjuk a csokis keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozzuk ossze.
180 fokra melegítsuk elo a sutot és vajazzuk ki a tepsit.
Formázzunk tetszoleges méretu gombócokat, melyeket egyesével forgassunk meg porcukorban.
Tegyuk a gombócokat a kivajazott tepsire, majd egy kicsit lapítsuk le, ha elkészult az osszes korong, csipetnyi porcukorral hintsuk meg a tetejuket.
Sussuk meg, majd mikor megsult, vegyuk ki tepsit a sutobol, és hagyjuk a tepsin kihulni a suteményt (hulés kozben keményedik).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.