Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Közepes » Csokis -fahéjas-babka

felvitel dátuma: 2016-12-02 14:59:44       mai nézettség: 1       nézettség: 987
részletes recept
Csokis -fahéjas-babka
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához
180 ml tej
25 g élesztö
1 evőkanál porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
60 g kristálycukor
370 g búzaliszt
95 g vaj
A töltelékhez
200 g étcsokoládé (45-59%-os)
90 g kristálycukor
1 evőkanál fahéj (őrölt)
95 g vaj
A kenéshez
1 db tojás
1 evőkanál tej
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
A tejet porcukorral élesztővel felfutatjuk
A liszthez keverünk egy csipet sót. Egy másik tálban pedig elkeverjük a cukrot és a tojást.
A lisztet a tojásos és az élesztős folyadékokat összekeverjük, hozzáadjuk a vajat és bedagasztjuk a tésztát. Hagyjuk 1 órán át langyos helyen kelni.
A csokit összevágjuk apróra, hozzákeverjük a fahéjat, cukrot és a vajat is.Az egy óra kelesztést követően a tésztát kicsit átgyúrjuk, és kinyújtjuk nagyjából 50x35 cm-esre .Megkenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük.
A tekercset félbehajtjuk és megcsavarjuk szorosan, majd püspökkenyérformába rakjuk.Egy kis edényben pedig összekeverjük a tojást a tejel Lekenjük a tetejét a tejes tojásos keverékkel, és 175 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 45 perc alatt.
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*